Novinky MAN na IAA 2018  |  Truck dodavatel  |  Aktuality  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Aktuality » Truck dodavatel » Novinky MAN na IAA 2018

Novinky MAN na IAA 2018

 
man

pondělí, 3. září 2018

Zářijový veletrh užitkových vozidel v Hannoveru se blíží a nebude na něm chybět ani značka MAN Truck & Bus. Co představí a na co se mohou návštěvníci těšit?

 

V předešlých letech MAN Truck & Bus vystavoval hlavně nové autobusy a trucky. V poslední době však přibývá stále vice inovací v oblasti elektrické mobility, digitalizace a autonomně jezdících vozidel. „MAN se mění z výrobce užitkových vozidel na poskytovatele inteligentních a udržitelných dopravních řešení,” uvádí Joachim Drees, generální ředitel MAN Truck & Bus AG.

Při čistě elektrickém distribučním typu eTGM, (viz přiložený snímek) jehož sériovou výrobu chce MAN začít v roce 2021, vystaví MAN na IAA například i elektrickou dodávku eTGE, která je v sériové výrobě od srpna tohoto roku. Jízdní dosah eTGE je 160 km a užitečná hmotnost podle typového schválení 1,0 - 1,75 t. Takže společnost MAN je jediným z výrobcem, který poskytuje plně elektrické řešení pro celou paletu městských aplikací v rozsahu celkové hmotnosti od 3 do 26 tun. V řade TGE ukáže automobilka poprvé německém Hannoveru i meziměstský minibus, možné úpravy na shuttle, či nejtěžší 5,5tunovou verzi. V těžkých řadách TGS a TGX se MAN bude prezentovat vylepšeními v oblasti pohonných řetězů či v oblasti systémů bezpečnosti. Kromě automatického systému nouzového brzdění to bude například i kamerový monitorovací systém, který pomáhá řidiči předcházet nehodám při odbočování kvůli mrtvému úhlu. Největším tahákem však bude pravděpodobně adaptivní tempomat ACC s funkcí Stop and Go, který plynule vozidlo zastaví (v koloně) a opět umožní jeho rozjezd.

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz