Volvo Trucks odstartovalo soutěž Drivers’ Fuel Challenge 2014  |  Truck dodavatel  |  Aktuality  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Aktuality » Truck dodavatel » Volvo Trucks odstartovalo soutěž Drivers’ Fuel Challenge 2014

Volvo Trucks odstartovalo soutěž Drivers’ Fuel Challenge 2014

 
automobily

pondělí, 10. března 2014

Společnost Volvo Trucks otevírá regionální kola soutěže Drivers' Fuel Challenge, zaměřené na hospodárnou jízdu. V období od března do června letošního roku proběhnou jednotlivá kvalifikační kola, během nichž budou vybráni vítězové národních částí – účastníci regionálního finále pořádaného na Slovensku, kde bude vyhlášen šampion regionu. Ten pak získá cenu v podobě zbrusu nového osobního automobilu Volvo S60. Trojice nejlepších řidičů z regionálního finále budou dále zastupovat trhy střední a východní Evropy v globálním finále pořádaném ve Švédsku.

 

Úsporná jízda je přínosem z pohledu ochrany životního prostředí i nákladů pro autodopravce. Stále důležitější je proto celkový postoj řidiče k ekonomice jízdy i povědomí o ní. Ti řidiči, kteří dokáží jezdit hospodárně a šetřit palivem, mohou dosahovat vysokých finančních úspor. „Pořádáním soutěže Drivers’ Fuel Challenge se v první řadě snažíme zdůraznit rozhodující roli „řidiče v otázkách spotřeby paliva,“ komentuje Andreas Wahlgren, ředitel pro marketing a komunikaci ze skupiny Volvo Group Trucks pro trhy střední a východní Evropy a současně projektový vedoucí soutěže na regionální úrovni. „Naše dosavadní zkušenosti ukazují, že problematika spotřeby paliva nákladních vozidel zajímá v regionu střední a východní Evropy stále vyšší počet řidičů, kteří touží prokázat, jak úsporně umějí řídit. Totéž platí pro autodopravce, kteří se mohou názorně přesvědčit o výhodách hospodárné jízdy z pohledu ziskovosti. To je vše velmi povzbuzující a ve Volvo Trucks se již těšíme na letošní ročník naší soutěže,“ pokračuje. Podobně jako v předchozích letech se klání mohou zúčastnit všichni profesionální řidiči nákladních vozidel, a to bez ohledu na značku trucku, se kterým převážně jezdí při výkonu svého povolání.

V rámci 15 zemí trhu střední a východní Evropy včetně České republiky se od března do června letošního roku uskuteční jednotlivá lokální kvalifikační kola, v nichž budou řidiči usilovat o postup do národního finále a jmenování národním šampionem s možností reprezentovat danou zemi v regionálním finále zemí střední a východní Evropy. V české republice budou kvalifikační kola probíhat na vybraných truck centrech od 12. května. V regionálním finále pro trhy střední a východní Evropy (28. až 30. srpna na Slovensku) totiž změří síly pouze 15 národních šampionů. Poslední etapa regionální soutěže se uskuteční 29. srpna v Bratislavě na okruhu Slovakia Ring.

Nejlepší tři řidiči a jimi reprezentované firmy mohou v regionálním finále střední a východní Evropy získat vskutku hodnotné ceny – jmenujme např. zbrusu nový osobní automobil Volvo S60, v němž letošní regionální šampion Drivers’ Fuel Challenge nakonec odjede! Letošní ročník Drivers’ Fuel Challenge pořádá společnost Volvo Trucks i na globální úrovni, a tak trojice regionálních finalistů ze střední a východní Evropy bude přizvána k účasti ve světovém finále pořádaném 19. září 2014 ve švédském Gothenburgu, kde dostane příležitost dosáhnout ještě většího úspěchu – stát se celosvětovým vítězem této soutěže!

V rámci regionálního klání, a to během všech národních kvalifikačních kol i v regionálním finále trhu střední a východní Evropy, budou schopnosti řidičů testovány pomocí nového modelu Volvo FH – nákladního vozu, jenž nabízí špičkové jízdní vlastnosti a je hospodárnější než kdykoli v minulosti. Do soutěže bude tento vůz nasazen ve speciálním provedení „Volvo FH Drivers’ Fuel Challenge Edition“ upraveném pro hospodárnější jízdu, včetně různých prvků na úsporu paliva a souvisejících služeb.  Nákladní vozidlo v této limitované edici bude nabízeno v rámci kampaně, kterou Volvo Trucks pro trhy střední a východní Evropy zahájí souběžně se soutěží. 

*Země patřící do regionu střední a východní Evropy, účastnící se soutěže Drivers’ Fuel Challenge 2014:Bosna-Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Chorvatsko, Estonsko, Maďarsko, Lotyšsko, Litva, Makedonie, Černá Hora, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko.

 

Napsal: Tisková zpráva

 
 

Související články

 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz