Konference SpeedChain 2016  |  Expert Talk  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Expert Talk » Konference SpeedChain 2016

Konference SpeedChain 2016

 

úterý, 27. září 2016

Konference SpeedChain 2016

Konference SpeedChain 2016

Odpovídá:

Ing. Miroslav Rumler, CSc.
jednatel a partner společnosti Reliant s.r.o.

 
1

Můžete v úvodu přiblížit vznik vaší společnosti, u jejíhož zrodu jste stál?

Společnost Reliant s.r.o. byla založena 7. července 1993 jako poradenská a vzdělávací společnost, orientovaná zejména do oblasti dopravy, spedice a skladování. Vznikla ve složité době, kdy společnost začínala fungovat podle nových ekonomických pravidel a nově vznikajícím firmám a jejich majitelům i managementu chyběly zkušenosti, znalosti podmínek mezinárodního trhu i principů jeho fungování. Na druhé straně jim nechyběla snaha a entuziasmus rychle tento handicap překonat a úspěšně se prosadit v novém podnikatelském prostředí. V té době společnost Reliant s.r.o. těžila z velmi dobré znalosti trhu v České republice i v zahraničí a z řady mezinárodních kontaktů s představiteli předních světových firem a světových univerzit. Již v době vzniku společnosti byl přednostně kladen důraz na kvalitu a serióznost ve všech oblastech naší činnosti, a tento princip je plně respektován až do současnosti

 
 
2

Co považujete ve vývoji Vaší společnosti za mimořádnou událost?

Za jeden ze zlomových okamžiků považuji prvenství společnosti Reliant s.r.o. ve výběrovém řízení Mellonovy nadace (USA) a jejím pověření k zorganizování prvního kvalifikačního semináře v oblasti logistiky v ČR i SR ve spolupráci s předními českými i zahraničními univerzitami (Princeton University USA, City University of New York, University of Illinois, Vysoká škola ekonomická v Praze, VŠDS v Žilině). Na tomto semináři téměř 40 účastníků dostalo informace, které jim otevřely zcela nové obzory v jejich podnikání. V průběhu semináře byla také založena Česká logistická asociace, která si dodnes udržuje dominantní postavení v oboru. Tehdy se na této iniciativě významně podílel Reliant a stal se jedním ze zakládajících členů této asociace.

 
 
3

Reliant se intenzivně podílí na odborných konferencích, letos poprvé i na Slovensku. Co čeká logistickou veřejnost v nejbližší době?

V průběhu roku pořádáme řadu odborných akcí, seminářů i konferencí s odborným zaměřením. Tyto akce představují jednu z „přidaných hodnot“. Naší „vlajkovou lodí“ v tomto oboru je mezinárodní logistická konference SpeedCHAIN, www.speedchain.eu, která se v průběhu let stala největší akcí svého druhu v regionu střední Evropy. Letošní již jedenáctý ročník se bude konat 3. - 4. listopadu v historických prostorách pražského Břevnovského kláštera. Hlavním mottem konference je „Logistika – Vize a perspektivy“. A máte pravdu, v letošním roce velmi úspěšně proběhl i první ročník mezinárodní konference SpeedCHAIN Slovakia www.speedchain sk. V současné době jsou už v plném proudu přípravy na její druhý ročník a samozřejmě probíhají finální přípravy na pražskou listopadovou konferenci, která, jak doufáme, naváže na všech deset úspěšných předchůdkyň. Věříme, že i ta letošní, jedenáctá Mezinárodní logistická konference SpeedCHAIN v Praze bude úspěšná. Rád bych touto cestou pozval také Vaše čtenáře k účasti.

 
 


 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz