MEZINÁRODNÍ KONFERENCE BEZPEČNÁ DOPRAVA 2006  |  Archiv 2006 - 2012  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Archiv 2006 - 2012 » MEZINÁRODNÍ KONFERENCE BEZPEČNÁ DOPRAVA 2006

MEZINÁRODNÍ KONFERENCE BEZPEČNÁ DOPRAVA 2006

 

středa, 17. května 2006

Bezpečnost dopravy je jedním ze základních předpokladů udržitelného rozvoje dopravy. Letos se již podruhé setkají odborníci na silniční dopravu, a to v pondělí 5. června v Brně na mezinárodní konferenci, která je součástí doprovodného programu...

 
Bezpečnost dopravy je jedním ze základních předpokladů udržitelného rozvoje dopravy. Letos se již podruhé setkají odborníci na silniční dopravu, a to v pondělí 5. června v Brně na mezinárodní konferenci, která je součástí doprovodného programu veletrhu užitkových vozů Autotec 2006. Se svými příspěvky vystoupí zahraniční i domácí experti, jejichž odbornost je garantována organizacemi: Česmad Bohemia, Centrum dopravního výzkumu a BESIP. Program bude rozdělen tématicky do tří přednáškových bloků. Cílem konference bude prezentovat a diskutovat celospolečensky závažná témata z oblasti bezpečnosti provozu na silnicích se zaměřením na nákladní dopravu a upozornit na zapojení sektoru silniční dopravy i veřejnosti do projektů pro zvýšení bezpečnosti.
S přednáškou vystoupí např. Francisco Ferreira z DG INFSO (Evropská komise), který účastníkům přiblíží problematiku programu Evropské Unie eSafety nebo Eva Prudilová za PauEducation z Barcelony s příspěvkem Evropská charta bezpečnosti silničního provozu – fórum pro všechny aktéry občanské společnosti.
Z dalších zajímavých přednášek lze upozornit na Roberta Šťastného z BESIPu, který se zaměří na důležité faktory - výcvik řidičů, péči o technický stav vozidel a uložení nákladu, sebekontrolu dopravních firem. Dále přiblíží návod, jak nejen snížit počet nehod a jejich následky, ale také jak celkově zlepšovat mezilidské vztahy na silnici a budovat hodnoty ohleduplnosti. Martin Benda, zástupce společnosti Scania, má vstup na téma „Podpora bezpečnosti silničního provozu z pohledu výrobce dopravní techniky“. Iva Hanzlíková se zaměří na „Příčiny stresu u profesionálních řidičů a jak s nimi bojovat“. Lubomír Malínek představí projekt vývoje systému kooperujících senzorů v silniční dopravě. Jaroslav Zvára bude mít přednášku na téma „ Jednotný systém dopravních informací pro ČR jako nástroj zvyšování bezpečnosti dopravy“. Veronika Sehnalová potvrdí ve svém vstupu, že u profesionálních řidičů hraje důležitou roli nejen posouzení zdravotního stavu praktickým lékařem, ale také psychologická diagnostika osobnosti uchazeče o toto povolání. Jan Bajgar se zamyslí nad otázkou, jak je možné správnou činností řidiče dosáhnout úsporu paliva a tím přispět ke zvýšení bezpečnosti provozu nákladních vozidel.
Podrobné informace ke konferenci včetně přihlášky jsou na www.marco.eu/doprava
Zájemci se mohou rovněž obrátit na p. Pavla Marka, tel: 777 797 388, e-mail: pavel.marek@marco.eu


 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz