Ve společnosti s MSV 2007  |  Truck & business 4 / 2007  |  Aktuální číslo  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Aktuální číslo » Truck & business 4 / 2007 » Ve společnosti s MSV 2007

Ve společnosti s MSV 2007

 
image521

Brněnské výstaviště ožilo ve dnech 1. až 5. října dvěma vzájemně se doplňujícími výstavními akcemi. Dominantní 49. mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) probíhal současně se 4. mezinárodním veletrhem dopravy a logistiky. Podívejme se, co se dělo v...

 

Brněnské výstaviště ožilo ve dnech 1. až 5. října dvěma vzájemně se doplňujícími výstavními akcemi. Dominantní 49. mezinárodní strojírenský veletrh (MSV) probíhal současně se 4. mezinárodním veletrhem dopravy a logistiky. Podívejme se, co se dělo v přednáškových sálech, zhodnoťme konference, kterých jsme se zúčastnili, projděme společně tři „logistické“ pavilóny a volnou plochu věnovanou veletrhu dopravy a logistiky. Pod širým nebem jsme totiž objevili mnohé novinky z oblasti manipulační a dopravní techniky.

Dvě mouchy jednou ranou
Spojit obě akce v jednu se ukázalo velice užitečné nejen využitím výstavní plochy, jejíž podstatně větší část patřila pochopitelně MSV, ale i volbou a výběrem doprovodného programu a tiskových konferencí, zaměřených na obecné ekonomické problémy, jejichž řešení do značné míry ovlivňuje nejen rozvoj strojírenství, ale i dopravy a logistiky. Mnohé společnosti prezentované oddělenými expozicemi využívali přítomnosti odborníků na brněnském výstavišti, aby jim předvedli své dlouhodobé cíle. K nim patřil kupř. ČEZ, který uspořádal seminář a výstavu s názvem Energie budoucnosti.
Připomeňme alespoň některé další akce, ať již všeobecného charakteru konané za účasti představitelů veřejného a politického života (tiskové konference), anebo setkání odborníků.

Osobnosti na veletrhu
Veletrh otevřely osobnosti. Některé konference patřily dokonce mezi stěžejní pro určení směru a dalšího vývoje našeho průmyslu, dopravy a logistiky. Svaz průmyslu a dopravy ČR považuje dokonce za nejvýznamnější událost roku sněm, který se uskutečnil právě v rámci veletrhů. Ve svém vystoupení přesvědčivý předseda vlády Mirek Topolánek zdůraznil: „Už dávno nejsme zemí, která má kromě dobré polohy dostatek levných kvalifikovaných pracovních sil. Jsem si jist, že osudem české země není zůstat státem laciných montoven. Máme na to, stát se centrálou vyspělých technologií, patentů, špičkových výrobků s nejvyšší přidanou hodnotou. Myslím, že bychom si měli udržet vysoký podíl průmyslu na hrubém domácím produktu, přestože je nejvyšší v celé Evropě. Je to naše výhoda.“ Lze si jen přát, aby tato slova, jimiž premiér sněm uvedl, měla platnost v každém oboru, jehož se brněnské akce týkaly.
Vrcholného setkání podnikatelské sféry se zástupci vlády a politické reprezentace se zúčastnili i zástupci menších firem. Jak naznačil dotazník CzechTrade, mají tyto firmy velmi malé zkušenosti s vývozem zboží.

Více k tématu v časopise T & B č. 4/2007

 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz