Eurotrans 2013  |  Truck produkt  |  Aktuality  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Aktuality » Truck produkt » Eurotrans 2013

Eurotrans 2013

 
image2861

pátek, 18. října 2013

Nová logisticko-dopravní akce Eurotrans 2013 se konala v rámci 55. ročníku mezinárodního strojírenského veletrhu. Na rozdíl od předchozích výstav zaměřených na silniční techniku, byl Eurotrans vyplněn, s výjimkou jedné jediné značky – Isuzu,...

 
Nová logisticko-dopravní akce Eurotrans 2013 se konala v rámci 55. ročníku mezinárodního strojírenského veletrhu. Na rozdíl od předchozích výstav zaměřených na silniční techniku, byl Eurotrans vyplněn, s výjimkou jedné jediné značky – Isuzu, především garážovým a servisním zařízením. Zavítejme tedy do pavilonu G2 a zastavme se u několika veletržních novinek. V textu jsme seřadili navštívené expozice abecedně.

Eurotrans nelze srovnávat s výstavními akcemi konanými v Brně pod patronací mezinárodního sdružení automobilových inženýrů OICA. Eurotrans lze označit spíše jako regionální veletrh zaměřený na servisní techniku, dopravu a logistiku. Ale taková je již doba, která vybízí k úsporám.

Společnosti Ferdus patřila jedna z největších expozic v „našem“ pavilonu. Kromě vyvažovačky na úvodním snímku určené pro pneumatiky do hmotnosti 70 kg jsme si jako novinku prohlédli zeštíhlená tlaková děla, praktické husticí koncovky, nové montážní přípravky a v neposlední řadě nový typ ocelových vyvažovacích tělísek.

Gía Technology se sídlem ve Zloníně a pobočkou v Přerově nabízí novinku firmy Gilbarco Veeder-Root ve formě multimediálního výdejního stojanu typu SK 700-II Multimedia. Stojan může sloužit podle provedení pro osobní a lehká užitková vozidla, ale i pro nákladní vozy.

Na stánku dealera společnosti Isuzu jsme si prohlédli nejnovější provedení nákladních vozidel střední řady včetně varianty s motorem Euro VI. Značka Isuzu tak byla v Brně jedinou, která vystavovala nová silniční vozidla. Ostatní, včetně renomované „sedmy“, chyběly.

Brněnská firma Miteral se zabývá prodejem a opravami silniční techniky. Na poměrně rozsáhlém stánku prezentovala řadu let vyráběné klasické zvedáky Koni vhodné pro autobusy, ale i drobná dílenská zařízení. K nejnovějším výrobkům patří Geoliner 790 firmy Hoffmann.

Společnost Reliant patří v oboru logistiky již mezi tradiční české firmy a ke stálým reprezentantům, kteří se odváží vystavovat na specializovaných veletrzích zaměřených na strategii podnikání v autodopravě. Zabývá se poradenstvím, organizuje vzdělávací kurzy pro autodopravce, vyvíjí publikační činnost, abychom uvedli alespoň část spektra společnosti zaštítěné neúnavným otcem a houževnatým synem Rumlerovými.

Tamtron s.r.o. z Kralup na Labem, která se zabývá Elektronickými váhami a vážními systémy, v Brně představila novinku TruckWeigh. Toto přenosné měřicí zařízení je navrženo pro všechna vozidla s listovými pery nebo vzduchovým pérováním. Zařízení se velmi jednoduše instaluje. Vyhodnocovací jednotka TruckWeigh 1155 je speciálně vyvinuta pro „palubní vážení“ a dokáže zpracovat údaje vozidel o celkové hmotnosti od 7,5 do 50 tun. Jednotku lze namontovat do zásuvky pro rádio nebo na přístrojovou desku. Systém upozorňuje na případné přetížení celého vozidla i jednotlivých náprav.

Jablonecká společnost Technology – Garage zaplnila svůj stánek celou řadou větších i drobných nepostradatelných zařízení, bez nichž se neobejdou servisní dílny, pneuservisy ani STK. Nechyběly novinky. Příkladem pronikání technologie 3D do servisů je i zařízení pro měření geometrie Teco 840 (na snímku). Přístroj může být dodán se středovým sloupem nebo s držákem na zeď/strop. Osm digitálních kamer s vysokým rozlišením a natáčením se hodí i pro vozidla na čtyřsloupovém zvedáku. Měření parametrů je komfortní, přesné a velmi rychlé. Běžné měření geometrie trvá do 5 min.

Společnost Unidataz s.r.o. se zabývá řídicími, pokladními a informačními systémy pro čerpací stanice a autocisterny. Jde o českou společnost orientovanou na zákaznické systémy se solidní vývojovou základnou. Na stánku společnosti ze Znojma jsme si prohlédli bezobslužný systém pro výdej PHM na čerpacích stanicích s označením Unicard II.

Co chybělo v oblasti silničních vozidel, to pořadatelé vyplnili bohatým doprovodným programem, jímž se jako zlatá nit táhlo heslo „mobilita“. Z několika přednášek, které jsme stačili vyslechnout, přinášíme vlastní dojmy. Samozřejmě, že nás zajímala zejména setkání odborníků organizovaná v rámci veletrhu Eurotrans. Nicméně i v rámci strojírenského veletrhu jsme zaznamenali několik konferencí, které velice úzce souvisí s dopravní problematikou. Ve všech jednacích sálech zazněly přednášky, jejichž cílem bylo přispět nejen k lepší strategii dopravy, ale zejména ke snížení škodlivého vlivu dopravy na životní prostředí. Nejvíce nás zaujala konference s názvem Čistá mobilita v ČR.

Více: T&b 4/2013




 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz