Český finalista druhý v soutěži The Drivers’ Fuel Challenge 2013  |  Truck manažer  |  Aktuality  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Aktuality » Truck manažer » Český finalista druhý v soutěži The Drivers’ Fuel Challenge 2013

Český finalista druhý v soutěži The Drivers’ Fuel Challenge 2013

 
image2864

úterý, 22. října 2013

V sobotu 19. října se v chorvatské Opatiji na závodním okruhu Grobnik konalo mezinárodní finále soutěže The Drivers’ Fuel Challenge 2013. Český finalista Tomáš Horčička z firmy ČSAD Rychnov se umístil na skvělém druhém místě. Rok 2013 je dalším...

 
V sobotu 19. října se v chorvatské Opatiji na závodním okruhu Grobnik konalo mezinárodní finále soutěže The Drivers’ Fuel Challenge 2013. Český finalista Tomáš Horčička z firmy ČSAD Rychnov se umístil na skvělém druhém místě.

Rok 2013 je dalším rokem, ve kterém společnost Volvo Trucks pokračuje v projektu The Drivers’ Fuel Challenge. Již od března 2013 probíhala v regionu střední a východní Evropy kvalifikační kola s cílem nominovat své šampiony v úsporné jízdě do mezinárodního finále. Celkově se soutěže zúčastnilo více než 3200 řidičů. Ti nejlepší změřili své dovednosti v sobotu 19. října 2013 v chorvatské Opatiji.

Během dopoledních jízd na náročné trati závodního okruhu v Grobniku se 14 řidičů, mistrů v úsporné jízdě ve svých zemích, snažilo probojovat do čtveřice nejlepších do závěrečného odpoledního klání. A ve hře bylo opravdu hodně. Na vítěze nejen že čekalo nové osobní Volvo V40, ale také obrovská prestiž, která se k titulu Mistra v úsporné jízdě váže. Nejlepší dovednosti, ale také pevné nervy, prokázali řidiči z Polska, Maďarska, Slovinska a České republiky. Na výsledky však museli tito řidiči a týmy, které přijely své šampiony podpořit, čekat až do večerního slavnostního vyhlášení.

„Druhé místo je pro český tým a pro všechny české řidiče, které Tomáš reprezentoval, fantastickým úspěchem. Vždyť soupeřil s těmi nejlepšími z nejlepších! Tomáš prokázal nejen skvělé zkušenosti a dovednosti jako řidič nákladního vozidla, ale také velké zaujetí pro efektivní způsob řízení, který je přínosem nejen pro dopravní společnosti, ale také pro životní prostředí," řekl Robert Grozdanovski, generální ředitel společnosti Volvo Group Trucks Česká republika.

Vladimír Myslík, manažer rozvoje řidičů doplnil: „Jsme velmi hrdi na Tomášovo umístění, zejména na tak náročné trati, jako je v Grobniku. Celkové převýšení 20 metrů a těžké technické pasáže kladly obrovské nároky nejen na vozidla, ale i na řidiče. Tomáš dokázal, že patří mezi nejlepší řidiče v regionu střední a východní Evropy. Rozdíl mezi prvním a druhým finalistou bylo pouhých 0,06 l. I když mohli řidiči využít všechny systémy a funkce vozidla, které ovlivňují spotřebu, opět se ukázalo, že role řidiče v úsporné dopravě je klíčová.”

Zdroj: TZ Volvo Truck Czech s.r.o.

 
image2865
 
 
 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz