DAF na IAA 2018  |  Truck dodavatel  |  Aktuality  |  Truck & Business

     
 

Truck & Business » Aktuality » Truck dodavatel » DAF na IAA 2018

DAF na IAA 2018

 
daf

úterý, 2. října 2018

Jsme hrdí na svůj odkaz, udáváme směr v současnosti a jsme připraveni na budoucnost. Takové bylo hlavní téma expozice společnosti DAF na veletrhu IAA 2018, jenž se konal v Hannoveru od 20. do 27. září. Společnost DAF Trucks zde představila í své úspěchy v oblasti inovací, kterých dosáhla ve své bohaté 90leté historii. Mimo jiné například klasický DAF A1600 z roku 1967 a nákladní vozidlo blízké budoucnosti DAF CF Electric Innovation Truck – oba tyto exponáty byly vystaveny na stánku DAF Trucks v hale č. 17. Těžištěm expozice byly nejnovější řady vozidel LF, CF a XF. Ty ve svém oboru představují měřítko kvality, spolehlivosti a hospodárnosti.

 

Společnost DAF v letošním roce slaví 90. výročí svého založení. Původně působila v oblasti strojírenství jako malá dílna v Eindhovenu, z níž se postupem času vyvinula v předního evropského výrobce nákladních vozidel. Tržní podíl společnosti DAF na v kategorii těžkých nákladních vozidel vzrostl z 15,3 % v roce 2017 na 16,5 % v první polovině letošního roku. DAF je jedničkou na trhu těžkých nákladních vozidel ve Velké Británii, Nizozemí, Belgii, Polsku, Rumunsku, České republice a Maďarsku a je celoevropským lídrem v kategorii tahačů. V Německu, které představuje největší evropský trh s nákladními vozidly, je DAF jedničkou mezi importovanými značkami.

V popředí nové LF, CF a XF

Mezi exponáty DAF vystavenými na IAA byly , mimo jiné, modely LF určené pro regionální a rozvážkovou přepravu, všestranný model CF a vlajková loď XF pro těžkou a dálkovou přepravu. Rozvážkový model LF obdržel ve Velké Británii cenu „Fleet Truck of the Year 2018“. Nové modely CF a XF pak byly oceněny jako ‚International Truck of the Year 2018‘, a to především díky celé řadě technických inovací, jež přinášejí snížení spotřeby paliva až o 7 % a určují tak nový trend v celém odvětví silniční dopravy.

CF a XF patří mezi špičkové tahače. DAF představí rovněž své podvozky pro montáž nástaveb, mimo jiné nový odlehčený podvozek CF 8×4 speciálně určený pro domíchávače betonu a unikátní CF 6x2 s rámem BDF pro demontovatelné nástavby, který je dodáván jako kompletní vozidlo z výroby. Zajišťuje tak maximální kvalitu, dostupnost a efektivitu provozu.

CF Electric Innovation Truck

Společně s modely LF, CF a XF představil  DAF i jedno ze svých inovativních vozidel – Innovation Trucks: DAF CF Electric. CF Electric je tahač s uspořádáním 4x2, určený zejména pro rozvážku zboží o celkové hmotnosti až 40 tun v městských oblastech. Vozidlo využívá vyspělou technologii E-Power společnosti VDL a k jeho pohonu slouží výhradně elektrická energie. Těžištěm jeho inteligentní pohonné soustavy je elektromotor o výkonu 210 kW, napájený soustavou lithiumiontových akumulátorů o celkové kapacitě 170 kWh. Dojezd vozidla CF Electric činil přibližně 100 kilometrů, což pro rozvážku velkoobjemových nákladů zcela postačuje. Akumulátory lze rychle dobít za 30 minut, plné nabití je pak možné za pouhých 1,5 hodiny. První série nákladních vozidel CF Electric bude předána zákazníkům ke zkušebnímu provozu již v letošním roce.

Limitovaná edice k 90. výročí

Nepřehlédnutelný v celé expozice byl tahač DAF XF ze speciální edice k 90. výročí založení společnosti. Exkluzivní tahač je připomínkou a oslavou založení společnosti DAF v roce 1928. Pyšní se prémiovým paketem výbavy, stylovým barevným provedením a designovými prvky exteriéru. Pohání jej nejsilnější motor PACCAR MX-13 o výkonu 530 k/390 kW. Na masce chladiče, na bocích a zadní stěně kabiny i v luxusním koženém interiéru se hrdě vyjímá slavné historické logo DAF.

Skvělý potenciál pro budoucnost

„DAF nabízel a vždy bude nabízet kompletní řadu vynikajících nákladních vozidel, která pro zákazníka přinášejí nejnižší provozní náklady, nejlepší efektivitu dopravy a maximální komfort pro řidiče,“ uvedl Richard Zink, ředitel marketingu a prodeje a člen představenstva společnosti DAF Trucks. „Stavíme na bohatém, 90letém odkazu, jehož výsledkem je naše vynikající pozici na trhu. Máme potenciál vyvíjet a vyrábět nákladní vozidla a poháněcí ústrojí, která nás spolehlivě dovezou do budoucnosti.“

Skutečnost, že společnost DAF Trucks a jejích 1 100 dealerů a servisů přikládá vysokou důležitost kompletní řadě služeb podpory zákazníků, zdůrazňuje prezentace vynikajících produktů PACCAR Financial, PacLease, PACCAR Parts, TRP a DAF MultiSupport Repair and Maintenance v expozici DAF na IAA.

 
daf
 
 
 
 
 

Komentáře k článku

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve příhlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.
 
 
 
 

5. května 1323/9
140 00 Praha 4

Tel.: +420 261 221 953
Tel.: +420 241 409 318

Fax: +420 241 403 333
E-mail: info@truck-business.cz